TUL:lle valitaan uusi puheenjohtaja Turun Liittokokouksessa 21.-22.5.2016

8.2.2016


Suomen Työväen Urheiluliitolle valitaan toukokuussa uusi puheenjohtaja. TUL:n nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Sirpa Paatero ilmoitti sunnuntaina TUL Kymenlaakson piirin vuosijuhlassa, ettei ole enää käytettävissä puheenjohtajan tehtävään.

 

Liittokokouksessa Turussa 21.–22.5. valittava uusi puheenjohtaja pääsee mukaan vauhdikkaasti uudistuvaan toimintaan ja uuden strategian toteuttamiseen. Vuoden alusta TUL otti käyttöön uuden, neljään maantieteelliseen alueeseen perustuvan toimintamallin. TUL:n toiminnan painopistettä on keskitetty matalan kynnyksen harrasteliikunnan tukemiseen. TUL haluaa pitää huolta koko väestöstä tekemällä liikunnasta kaikkien perusoikeuden.

 

Paatero on toiminut TUL:n luottamustehtävissä vuodesta 2001 alkaen ensin Kymenlaakson piirin puheenjohtajana ja liiton varapuheenjohtajana. TUL:n puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2007. Paatero on toiminut myös Kansainvälisen työlaisurheiluliiton CSIT:n varapuheenjohtajana kahden kauden ajan.

 

– Aika on mennyt nopeasti ja ollut hyvin antoisaa. TUL:n puheenjohtajan tehtävä on antanut mahdollisuuden myös katsoa liikunta- ja urheiluelämää laajemminkin. Kymenlaakson piirin juhla on luonteva aika ja paikka jättää aikaa liittokokoukseen valmistautuville edustajille uusien puheenjohtajaehdokkaiden hakuun, Paatero totesi puheessaan TUL:n Kymenlaakson piirin juhlatilaisuudessa.