Presidentti Sauli Niinistö Lakeuden Kisojen suojelijaksi

31.1.2014

Liittojuhlien suojelija
Liittojuhlien suojelija

Lakeuden Kisat saivat arvoisensa suojelijan, kun Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö lupautui tapahtuman suojelijaksi. Presidentti Niinistö tapasi TUL:n johtoa Mäntyniemessä. TUL:n edustajina olivat puheenjohtaja Sirpa Paatero ja pääsihteeri Janne Ollikainen, sekä Lakeuden Kisojen puolesta järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Aarne Heikkilä ja projektipäällikkö Jarkko Tenkula.

TUL:n liittojuhla on TUL:n 95 juhlavuoden päätapahtuma. Se kokoaa Seinäjoelle 6.-8.6.2014 lähes 10.000 osallistujaa nauttimaan urheilusta, liikunnasta, kulttuurista ja paikallisesta vieraanvaraisuudesta. Tapahtumassa kilpaillaan yli neljässäkymmenessä lajissa, joista suurimmat ovat jalkapallo, ryhmätanssi, yleisurheilu, paini ja uinti. Lakeuden Kisojen kohokohta on lauantaina 7.6. pidettävä areena –näytös, Kasvokkain –eilen, tänään, huomenna, joka kokoaa areenaan yli tuhat voimistelijaa.

Pohjalaisilla kisajärjestäjillä on iso haaste edessä, mutta seurat ja toimitsijat ovat ottaneet haasteen vastaan hienosti yli seurarajojen. Tapahtuman kilpailut ovat kaikille avoimia. Pohjalaisia kisajärjestelijöitä on ainakin tulossa mukaan Seinäjoelta, Lapualta, Vaasasta, Ylistarosta, Nurmosta, Jurvasta, Kokkolasta, Himangalta jne. Liittojuhlasta tulee todellinen maakunnallinen ja pohjalainen voimainnäyte, jossa osallistujat ovat koko ajan keskiössä. Lisäksi järjestelyapua tulee aina pääkaupunkiseutua myöden.

Lakeuden Kisojen tärkeyttä korostaa sen avoimuus ja kansainvälisyys. Tapahtumaan on tulossa yli kolmesataa voimistelijaa Virosta, sekä CSIT:n shakkikilpailuihin edustajia kymmenestä maasta ja venäläisiä pyöräilijöitä Murmanskista.