Sirpa Paatero korostaa tasa-arvoa liikuntalain uudistuksen johtoajatuksena

11.9.2013

TUL:n puheenjohtaja ja SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sirpa Paatero haluaa liikuntalain uudistuksen yhteydessä linjattavan selkeästi sen, mihin yhteiskunnan panostukset jatkossa laitetaan.

 

Hänen mukaansa painopisteen tulee olla kaikkien kansalaisten tasa-arvoisessa liikuttamisessa. Leppävaaran Sisun 90-vuotisjuhlassa lauantaina puhunut Paatero korosti liikkumattomien huomioimista tavoitteissa.

 

- Yhteiskunnan ja kaikkien ihmisten kannalta on merkityksellistä se, miten täysin liikkumattomat tai hyvin vähän liikkuvat ovat mukana tavoitteissa ja toiminnassa. Liikuntalain uudistuksessa linjataan se, mihin yhteiskunnan satsaukset tulevaisuudessa laitetaan, Paatero sanoi.

 

Paateron mukaan liikuntalain uudistuksessa olisi aiempaa huomattavasti selkeämmin otettava näkemys ja jopa velvoite yhteistyöstä sosiaali- ja terveyssektorin, koulutuksen, järjestöjen, seurojen, kaavoituksen ja liikennesuunnittelun kanssa.

 

Paatero muistutti, ettei liikuntaa voida nähdä erillisenä ja irrallisena yhteiskunnan muusta toiminnasta.

 

- Liikunta on nähtävä kunnallisena peruspalveluna, jonka tulee koskettaa kaikkia kansalaisia, vaikkakaan ei subjektiivisena oikeutena. Jokaisella tulee olla mahdollisuus liikkumiseen.

-Uskon, että lähtökohta tasa-arvoisista liikuntaedellytyksistä on johtavana ajatuksena lainvalmistelussa, Paatero huomautti.