Liikkeelle! -kuntokuukausi on TUL:n uusi kuntotuote

31.3.2011

Kymmenen vuotta elänyt Syksyn kuntoviikot jää historiaan, mutta ajatus valtakunnallisesta kuntokuukaudesta ei. Jatkossa syyskuu on Liikkeelle!-kuntokuukausi ja startti tapahtuu syyskuun ensimmäinen päivä jokaisessa TUL:n 15 piirissä.

- Liikkeelle!-kuntokampanjasta tehdään TUL:n brändi, jonka tunnettavuuden lisäämiseen kiinnitetään suurta huomioita, sanoo kehittämisjohtaja Sari Virta.

Kohderyhmänä on koko perhe, joten tapahtumia yhdistää vauvasta vaariin -teema. Starttipäivän ohella jokaisessa piirissä toteutetaan samansisältöinen perhetapahtuma.

Vuosittaisesta Starttipäivästä 1.9. rakennetaan jokaisessa piirissä monipuolisuustapahtuma, joka on mahdollista siirtää sisätiloihin.

- Tapahtuman sisältöä kehitetään parhaillaan, mutta jo nyt on selvää, että otamme mukaan jotain uutta ja erikoista, kuten esimerkiksi liikuntavälineiden vaihtamisen, kierrätystä ja retroilua. Tapahtuman aikana on myös hyvä tilaisuus kuulla, mitä eri ikäryhmät haluavat tehdä seuroissa, Virta sanoo.

Halisko saa
oman puiston

TULe 2009 -liittojuhlassa julkisuuteen tullut Halisko on jatkossa mukana myös kuntokuukauden tapahtumissa. Iloinen maskotti nimittäin saa piirien perhetapahtumiin oman Halisko-puiston, jonne mennään Halisko-portin kautta. Puistossa on muun muassa temppurata, luontopolku, askartelu- ja kasvomaalauspisteet sekä mahdollisuus jumpata.

Halisko-puiston ei tarvitse olla toiminnassa vain kerran vuodessa yhden päivän ajan, vaan niitä voi rakentaa milloin vain. Jokaiseen TUL:n piiriin toimitetaan iso Halisko-puku.