Piirikokouksen julkilausuma

15.4.2010

TUL:n Kymenlaakson piirin piirikokous käsitteli ja laati julkilausuman liikuntapaikkojen välttämättömyydestä ja kannattaa Sirpa Paateroa TUL:n puheenjohtajaksi myös tulevalle liittokokouskaudelle.

TUL:n Kymenlaakson piiri ry                        JULKILAUSUMA        

Piirikokous                                                      14.04.2010

 

LIIKUNTAPAIKAT VÄLTTÄMÄTTÖMIÄ

Taloudellisen laman vallitessa myös julkinen talous on kiristynyt. Kuntapäättäjiltä vaatii suurta viisautta säästökohteista päättäessään, ettei ”viiden euron säästöstä tule kymmenen euron vahinkoa”.

Liikunnalla on erittäin monitahoinen merkitys niin terveyden edistäjänä kuin yhteisöllisyyden lisääjänä. Liikuntaan panostaminen tulee moninkertaisesti takaisin. Liikuntalain mukaan julkisen vallan tehtävä on liikuntapaikkojen rakentaminen ja urheiluseurojen toiminnan tukeminen.

TUL:n Kymenlaakson piirin kokous tuomitsee suunnitelmat liikuntapaikkojen myymisestä, ja kehottaa kuntia panostamaan erityisesti lähiliikuntapaikkojen rakentamiseen ja olemassaolevien liikuntapaikkojen ylläpitämiseen. Piirikokous muistuttaa kuntia maksuttomien juniorivuorojen tärkeydestä

 

Sirpa Paaterolle jatkokausi

Suomen Työväen Urheiluliiton päättyvä liittokokouskausi on ollut hyvin haastava, taloudellinen lama, liittojuhla iloineen ja murheineen sekä pääsihteerin vaihtuminen. Asioiden hoitaminen on vaatinut liiton johdolta suurta viisautta ja aktiivista otetta. Puheenjohtaja Sirpa Paateron johdolla TUL on onnistunut tehtävissään erinomaisesti.

TUL:n Kymenlaakson piiri esittää kotkalaista, kansanedustaja Sirpa Paateroa (45) jatkamaan Suomen Työväen Urheiluliiton puheenjohtajana myös tulevalla liittokokouskaudella.