Piirin kunniapuheenjohtaja AARRE KAIPIAINEN on poissa

20.10.2009

Aarre Kaipiainen nukkui pois rauhallisesti kotonaan 2.10.2009 . Sitä ennen vakava sairaus nakersi Aarren, tuttavallisesti Aarretin terveyttä kahden vuoden ajan. Sitkeästi Aarretti kuitenkin liikkui loppuun asti ja seurasi tapahtumia paikan päällä mm. SM-otteluita Karhulan keskuskentällä vielä syyskuun alkupäivinä. Aarretti oli toiminnan mies ja monessa mukana.

Urheilutoimintaoli se kaikkein rakkain harrastus joka jatkui aivan loppuun asti. Nuoruusvuosina Aaretti harrasti aktiivisesti yleisurheilua ja hiihtoa.  Siinä samalla kypsyi sitten vahva, innostava ja vuosikymmeniä kestänyt seuratoiminta Karhulan Urheilijoissa ja Karhulan Työväen Urheilijoissa, ura joka hakee vertaistaan ja tuskinpa vastaavia puurtajia enää tulevaisuudessa löytyy.

 

Muutama esimerkki toiminnan alkuvaiheista: Puhelimia oli vain hyvin harvoilla, niinpä Aarretti ajeli polkupyörällä ympäri Karhulaa urheilijoita kyselemässä kilpailuihin ja muihin tapahtumiin. Aarretti vitsailikin myöhemmin kun mopon hommasi, että nyt siirryttiin motorisoituun aikakauteen, johan alkoi "posti" kulkea. Seuratoiminta on hyvin pitkälle nuorisotoimintaa sisältäen muutakin kuin urheilua. Kesäleirejä pidettiin useasti Luovissa Aarretin johdolla ja välillä jouduttiin tekemään "srategisia" siirtoja kun leirillä meinasi mennä hulinaksi. Niinpä leiriläisistä valittiin kaksi "leiripoliisia"sieltä vilkkaammasta päästä  ja johan kuri ja järjestys säilyi.

 

Seuratoiminta tarvitsee rahaa ja sen saamiseksi monenlaista toimintaa kuten arpajaisia, joulupaketointia, paperinkeräystä jne. Aaretti tuli monelle tutuksi Karhulan torilla arpamyyjänä sekä tekemässä joulupaketteja Ekamarketissa.

 Oman seuran kilpailijoita Aaretti, Irma, Mäkelän Paavo ja Kaisa kiersivät seuraamassa ympäri Suomea Paavon "pompan napilla" tai Aarretin Anglialla.

 

Urheilun kautta syntyi kilpailumatkoilla  myös  kiinteitä perhetuttavuuksia Tallinnaan varsinkin valmentajavelho Aleksander Tsikin perheeseen, jonka luona he usein vierailivat. Aleksanderille pystytettyä patsasta Tallinnaan Aaretti läheisineen kävi katsomassa loppukesästä.

 

Kun urheilu- ja muu yhdistystoiminta helpotti niin petankista tuli tärkeä harrastus  Karhupetankin parissa. Puuhamiehiä sielläkin tarvittiin ja Aaretti oli yksi aktiivisimmistä kun omat sisäpelipaikat rakennettiin.

 

Luottamustehtäviä kertyi myös runsaastiTUL:n Kymenlaaksonpiirin- ja liiton toiminnassa.Sekä myös Karhulan kauppalan ja Kotkan kaupungin elimissä urheilun- ja politiikan parissa. Luottamushenkilönä Aarretin rooli oli ratkaiseva kun Ruonalan urheiluhallin rakentamisesta päätettiin. Sähkömies Aaretti ehti olla mukana myös ammattiyhdistystoiminnassa sekä työuran jälkeen myöhemmin veteraanitoiminnassa.

 

Aarrettia jäävät kaipaamaan ja lämmöllä muistaen lähiomaiset, sukulaiset, urheiluihmiset ja sankka ystävien joukko.

 

 

Luottamustoimia

 

Yhteiskunta

Karhulan kauppala

- kauppalanvaltuusto 1973-84

- urheilulautakunta 1961-76

- vaalilautakunta 68, 70-72, 75-77

- maakuntapäiväedustaja 1981-84

Kotka

- kaupunginvaltuusto 1985-92

- liikunta- ja nuorisolautakunta 1981-83, 85- 90

- vaalilautakunta 82-84, 87-88

- maakuntapäiväedustaja 1985-92

 

Liikunta ja urheilu

Työväen Urheiluliitto

- liittoneuvosto 1975-91

TUL:n Kymenlaakson piiri

- puheenjohtaja 1979-94

- kunniapuheenjohtaja

Kymin Urheilijat

- johtokunta 1951-62

Karhulan Työväen Urheilijat

- perustajajäsen ja puheenjohtaja 1961-83

Karhulan Urheilijat

- johtokunta 1984-86

- kunniapuheenjohtaja 2008

Karhu-Petankki

- perustajajäsen ja sihteeri/taloudenhoitaja 1996-2007

–    kunniajäsen 2008

Ansiomerkit

Suomen urheilun ja liikuntakulttuurin kultainen ansioristi v. 1989

TUL:n kultainen ansiomerkki v.1976

TUL:n Malja v. 1992

TUL:n Kymenlaakson piiirin kultainen ansiomerkki v. 1986

TUL:n Kymenlaakson piirin kultainen plaketti

TUL:n Kmenlaakson piiirn viiri v.1987

Kotkan kaupungin liikuntalautakunnan kultainen plaketti v. 1980

Karhulan Urheilijoiden kultainen ansiomerkki v.1983

Karhulan Urheilijoiden viiri

Karhulan Työväen Urheilijoiden viiri

Karhulan Työväen Urheilijoiden kultainen ansiomerkki v. 1975