Pekka Rossi on kuollut

5.11.2008

TUL:n koulutus- ja kehittämispäällikkö Pekka Rossi kuoli marraskuun ensimmäisen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kotonaan. Rossi oli kuollessaan 60-vuotias.

Pekka Rossi teki koko elämäntyönsä työväen urheiluliikkeessä. Hän tuli jo vuonna 1975 Työväen Urheiluseurojen Keskusliiton TUK:n palvelukseen. Työväen urheilun eheytyksen jälkeen työ jatkui Suomen Työväen Urheiluliitossa.

Rossi oli arvostettu kouluttaja ja kehittäjä, jolle urheiluseuratoiminta oli erityisen rakas alue. Hän koulutti ja kehitti väsymättä sekä kiersi seuroissa kautta Suomen. Pitkälti juuri Rossin elämäntyön ansiosta TUL on ollut johtava seurakouluttaja Suomessa.

60-vuotissyntymäpäivän haastattelussa kesäkuussa Rossi määritteli TUL:n yhdeksi tehtäväksi tukea seurojen kehittymistä.

- TUL:ssä pitää panostaa liiton strategiassa oleviin seurojen toiminnan tukemiseen liittyviin painopistealueisiin. Ne ovat käytännönläheisiä ja järkeenkäypiä, Rossi sanoi.

Samaisessa haastattelussa Rossi sanoi ajatuksen koulutuksesta muuttuneen niin, että enää ei puhuta vain ihmisten kouluttamisesta, vaan ihmisten oppimisen tukemisesta.

- Hyvä koulutus ei ole vain kouluttajan vastuulla ja kouluttajan yksinpuhelua. Vastuu oppimisesta on ihmisellä itsellään. Seuratoiminnassa osaaminen ja ammattitaito ovat välttämättömiä, ei koulutus, Rossi sanoi.

TUL:n väki kautta Suomen jää kaipaamaan osaavaa ja pidettyä liittotoveriaan.

TUL Kymenlaakson piiri ry kunnioittaa pidetyn kouluttajan ja työtoverin muistoa.